Приложение на камери с Wide Dynamic Range (WDR) функция за неутрализиране на засенчванията

Сравнение WDR vs BLC

Често срещан проблем при проектирането на охранителни системи за видеонаблюдение е компенсирането на силната външна светлина. Този проблем се появява предимно при навлизането на дневна светлина през входни врати и прозорци, като кара обектите в помещенията да изглеждат като сенки или силуети, без да се вижда никакъв детайл относно обекта, който се наблюдава.
Най-доброто решение на този проблем е функцията Wide Dynamic Range (WDR) – Широк Динамичен Обхват. Това е цифрова технология на по-високия клас камери за видеонаблюдение, която компенсира високите нива на контраст и светлина в картината, като изсветлява тъмните обекти и компенсира силната директна светлина. Това прави възможно наблюдението на вътрешни или външни обекти, които попадат в условията на силна светлина и дълбоки сенки.

Охранителните камери с WDR функция намират приложение най-често при:

  • Входове, където дневната сетлина е много интензивна
  • Паркинги и гаражи
  • Заснемане на регистрационни табели на автомобили (балансира силната светлина от фаровете)
  • Камери за видеонаблюдение, монтирани близо до осветителни тела

Въпреки, че тази WDR функцията оскъпява камерата за видеонаблюдение, определено си струва парите, при значително подобреното качество на картината. Детайлът в изображението е постоянно подържан, като се балансират екстремумите на светлината.

Back Light Compensation (BLC) – Компенсиране на задната светлина

В случай, че разполагате с камера имаща само BLC функция, имайте предвид, че картината няма да е толкова детайлна, колкото при WDR камерите за видеонаблюдение. BLC ще спомогне да се балансират екстремумите в светлината, но обектите в сянка ще продължат да са размити и без особен детайл, което на определен етап може да се окаже нефункционално за наблюдаваната сцена.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Приложение на камери с Wide Dynamic Range (WDR) функция за неутрализиране на засенчванията, 10.0 out of 10 based on 7 ratings

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *