Какво представлява HD – SDI технологията за видеонаблюдение?

HD-SDI системи за видеонаблюдениеДо скоро разликата във възможностите по отношение на предлагана резолюция между аналоговите и IP базираните системи за видеонаблюдение бе голяма. Не само като нива на резолюцията, но и чисто финансово. Видеонаблюдението, както всяка друга технологична ниша, търпи бързо и постоянно развитие, което е на път да свие споменатата разлика между двата основни вида системи за видеонаблюдение, като една от причините за това е появата на HD – SDI технологията за видеонаблюдение.

Днес новите технологии и промените в аналоговите системи за видеонаблюдение ни дават възможност сигнала да се трансферира по аналогов кабел, като при това качеството на изображението да е с изключително голяма детайлност. Една от технологиите допринесла за това е HD – SDI или иначе казано „дигитален сериен интерфейс за високоскоростно видео предаване на данни със скорост до 1,5 Gb/сек.

High – Definition Serial Digital Interface (HD – SDI) може да се използва при видеокамери, които поддържат видео с висока резолюция HD, да се свърже фотоапарат към оборудването за редактиране на видео, към видео устройство или към HD TV телевизор.

HD – SDI камерите и двр рекордерите по нищо не се отличават, поне външно, от останалата аналогова техника за видеонаблюдение. Те са напълно съвместими, но за да извлечете максимума като резолюция и да използвате капацитета на технологията HD – SDI е нужно да използвате HD – SDI камери и двр рекордери при изграждането на една такава система за охрана.

Най – голямото предимство на HD – SDI е минималната загуба на данни от изображението и почти нулевия процес на закъснението на видео изображението (т .е. в мига на заснемане вие ще го видите почти мигновено ). Това прави техниката снабдена с HD – SDI много подходяща за охрана на обекти, където пътникопотока е доста голям ( магазини, летища, банки т. н. ).

Тук е важно да направим и уточнение по отношение обхвата за пренос на сигнала по коаксиал. Срещали сме твърдения за трансфер по кабелни трасета с дължини от по 150-200м. Не бихме могли да оспорваме, тъй като не сме експериментирали в тази насока, но е важно да се знае, че качеството на сигнала е пряко свързано с качеството на вложеният коаксиален кабел. На пазара има различни видове, но ние препоръчваме ползването на коаксиал с максимален процент съдържание на мед, както и плътност на оплетката. По спецификации на HD – SDI технологията за видеонаблюдение при ползване на качествен кабел сигнала може да бъде пренесен без загуби или влошаване на качеството на картината на разстояния до 100м.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Какво представлява HD - SDI технологията за видеонаблюдение?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *