Как да изберем DVR устройство/рекордер?

DVR устройства и рекордериВидеорекордерите или така известните DVR рекордер устройства, които ще намерите в тази категория отговарят на всички технически изисквания нужни за изграждането на качествена и надеждна система за видеонаблюдение.

Сред основните параметри на предлаганите от нас DVR устройства са метод на компресия H.264 с двоен стрийминг, наличие на мрежова функционалност и възможност за отдалечено наблюдение в реално време и преглед на записите в локална мрежа или през интернет, възможност за отдалечена администрация и промяна на параметрите, поддръжка на SATA твърди дискове, наличие на VGA видео изход, поддръжка на мобилни телефони и PDA устройства, управление чрез мишка и дистанционно управление, CMS (Central Management System) софтуер позволяващ обединяване, централизирано наблюдение и контрол на множество видеорекордери от една серия разположени в различни обекти.

Сред най-важните характеристики, на които се базира изборът на DVR устройство са:

  • Брой видео канали – според броя на видеоканалите видеорекордерите се разделят на 4,8,9,16 и 32 канални
  • Метод на компресия – MJPEG, MPEG-4 и H.264
    При методите на комресия MJPEG и MPEG-4 степента на компресия е по-ниска, а качеството на получаваното изображение по-лошо. Допълнително тези методи на компресия изискват по-висока мрежова скорост при наблюдение в реално време или при преглед на записисте през интернет. Това е причината да препоръчваме DVR рекордери с компресия H.264
  • Скорост на възпроизвеждане – realtime 25fps (реално време 25 кадъра в секунда на канал) и not realtime (по-малко от 25 кадъра в секунда на канал). Скоростта на възпроизвеждане е параметър който се обявява от производителя за всички канали. Например, ако за даден видеорекордер е посочена скорост на възпроизвеждане от 100fps (100 кадъра в секунда) и той е с четири видео входа то за всеки канал получаваме по 25 кадъра което представлява скорост на възпроизвеждане в реално време за PAL телевизионна система, ако DVR-a e 8 канален тогава при 100fps получаваме по 12,5fps за всеки канал, което би довело до определено „насичане“ в изображението при наблюдение в реално време.
  • Резолюция на възпроизвеждане – CIF (360×288), HD1 (720×288) и D1 (720×576). Резолюцията на възпроизвеждане показва с каква резолюция се възпроизвежда върху монитора свързан към видеорекордера, изображението получено от всяка една камера. При много от видеорекордерите този параметър е в тясна функционална зависимост от скоростта на възпроизвеждане (колкото е по-висока резолюцията толкова е по- ниска скоростта на възпроизвеждане).
    DVR рекордерите, които предлагаме на нашите клиенти са с резолюция на възпроизвеждане D1 (720×576) при скорост на възпроизвеждане 25fps за всеки канал (realtime, което гарантира високо качество на изображението при наблюдение в реално време.
  • Резолюция на запис- подобно на резолюцията на възпроизвеждане и този параметър се характеризира с три основни стойности – CIF (360×288), HD1 (720×288) и D1 (720×576).

Надяваме се с всичко казано до тук да сме ви улеснили при избора на DVR устройство за изграждане на вашата система за видеонаблюдение.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Как да изберем DVR устройство/рекордер?, 10.0 out of 10 based on 8 ratings

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *