Блог за видеонаблюдение

Видеонаблюдение – Практическо приложение, направи си сам, прочети ревюта


Блог за видеонаблюдение - Видеонаблюдение – Практическо приложение, направи си сам, прочети ревюта

Солени глоби за хотели без предупредителни табели за Видеонаблюдение!

Комисия ЗЗЛД глобява хотели без стикери за видеонаблюдение

От Комисията за защита на личните данни са наложили глоби между 500 лв. и 10000 лв. на над 80 хотела в страната. Причината е, че мениджмънта на хотелите е изградил системи за видеонаблюдение, но не е поставил предупредителни стикери и табели, че обектите са под постоянно видеонаблюдение, както е и изискването на Закона за Защитна на Личните Данни (ЗЗЛД).

Относно проверките, комисията изготвя предварително план-график за провеждането им. Много редки са случаите на проверки, поради подадени сигнали и жалби от клиенти към комисията. Към момента са проверени основно хотели по летните и зимните курорти, а следващите на прицел са хотелите в големите градове.

Важно е да се знае – системите за видеонаблюдение са важен елемент от грижата за сигурността и спокойствието на гостите, но изграждането им трябва да е съобразено с изискванията на закона. Задължително е наличието на информационни табели в охраняваните зони. Поставянето им избягва солените глоби на Комисията за защита на личните данни. Трябва да се знае също, че е абсолютно недопустимо поставянето на камери за видеонаблюдение в бани и тоалетни, стаите за нощувки и съблекални.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Солени глоби за хотели без предупредителни табели за Видеонаблюдение!, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Предишна публикация:
Ревю: IR камера за наблюдение MBSP20P60

При избора на система за видеонаблюдение, ние от ЕМ БИ ВИЖЪН ООД, винаги съветваме нашите клиенти да се подходи внимателно...

Затвори